fredag 18 december 2009

Koh Samet

Så begav jag mig mot Bangkok för att möta min gamle vän David. Under båtresan från Samui tänkte jag att det är väl ingen fara att lämna resväskan nere på bildäck, bland mopederna. Den är ju så tung att släpa uppför alla trapporna. Och låst var den ju också.

Efter båtresan väntade en buss på att ta oss till ett väntställe, där en tuk tuk skulle köra oss till ett annat väntställe, där slutligen den Riktiga Bussen skulle anlända. Sagt och gjort. På bussen visades en av de mest bisarra filmer jag nånsin sett, Crank 2 fick jag senare veta att den hette. Jag tyckte synd om barnen på bussen. Eller, jag tyckte faktiskt synd om mig själv också. Det var ingen trevlig film.

När solen började dala vid väntstället kom myggen. Massor. I drösvis. Min myggspray hjälpte föga. Jag försökte öppna kombinationslåset på min väska för att hitta after bite i min necessär. Men vad konstigt. Låset går inte öppna, trots att det är rätt kod. Funderar inte så mycket på det, får väl lösa det när jag kommer fram.

Till slut sitter jag ändå på bussen till Bangkok och lyckas sova en liten stund. Tills bussen stannar med ett ryck, ut allihopa, raus raus, nu är vi framme, quickly quickly. Nyvaken står jag på en rätt tom gata i Bangkok klockan 4 på morgonen. Har ingen aning om var jag är, men beslutar att en taxi till flygplatsen nog känns som rätt grej att göra. När taxichauffören lyfter upp min väska i bilen ser jag till min stora fasa en stor glipa i dragkedjan i botten. Min väska är öppen med drygt en decimeter. Mycket hinner jag tänka under den 40 minuter långa färden till flygplatsen.

Hursomhelst, David anländer och får syn på den fina skylt jag håller upp när han kommer. Vi hjälps åt att få upp låset, som nu vid närmare titt ser misstänkt snett och forcerat ut. Men allt är kvar. Pass, kameror, smycken. Allt. Dessutom sitter en säkerhetsnål i botten, där blixtlåset inte går att stänga. Jaha, så nån har brutit upp min väska, för att inte ta något ur den, inte ens röra om lite, men denna någon hade en säkerhetsnål med sig för att laga den?
Min teori är att någon kanske lyckades bryta upp den, men blev störd/upptäckt av personal på båten som därefter försökte laga den bäst de kunde. Men veta får jag aldrig. Jag sökte noga genom väskan efter eventuella gratisdroger, men tanken på det är ju lite fånig. Varför plantera droger på någon som inte ens själv har koll på sin resrutt? :-)

David och jag tog buss och båt ut till ön Koh Samet sydöst om Bangkok. Superfin strand med sand som potatismjöl, mattor och låga bord att dricka drinkar vid i skymningen. Usel standard på hotell och dess personal. Maten heller inte supermycket att hänga i julgranen. Som då David beställde fish and chips. Och faktiskt fick chips. Hård och knaprig Estrella-variant.
Men najjs hade vi, badade och solade och inmundigade då och då någon ananas eller så. Sista eftermiddagen tog vi en motorbåt runt ön för lite snorkling och titt på solnedgång.





2 kommentarer:

  1. Spännande läsning om väskan... skumt! Var firar du jul? Puss

    SvaraRadera
  2. Du måste se ettan, alltså Crank, den är riktigt bra!

    Obehagligt med väskan, men tur att allt var kvar.

    :)

    SvaraRadera