tisdag 13 oktober 2009

Fraser island

Det var inte riktigt meningen att ta en sån lång bloggpaus, men det är lätt hänt när mycket händer på kort tid.

Oskar landade på tisdagen och hittade hem hit alldeles på egen hand. På onsdagen skulle jag till skolan och han följde mig dit. Himlen var totalt gul och när vi kom upp till klipporna kunde man inte ens se skyskraporna på andra sidan floden. Sandstorm. Helt otroligt var det. Det var inte så illa att det blåste runt i ögonen på oss, men man kunde känna att luften var annorlunda.

På torsdagen var himlen dock helt blå igen. Oskar gick runt på stan på egen hand och fick följa med mig på en av mina lektioner, det tyckte han var kul. Fredagen spenderade vi på beachen i South Bank och sen åkte vi till Tinas födelsedagsfest i Indooroopilly. Det blev en rolig kväll som slutade sent (varför gör det ALLTID det här?).

På lördagen satte jag, Oskar, Monique och Lucia av mot Fraser island, dit vi kom vid åttatiden på kvällen. Vi åt middag och tog några drinkar på Dingo bar, sedan rätt tidigt i säng. Jag hade glömt kvar min lilla kamera på festen, men sån tur var hade jag systemkameran med mig. Trodde jag. Någon hade visst tagit ur batteriet för att ladda det. Sån tur var hade vi i alla fall Oskars kamera med oss. Det var vi glada för när Moniques kamera gick sönder!

På söndag morgon blev vi hämtade av vår guide Dave, som var smågalen men väldigt rolig. Han körde runt oss i en fyrhjulsdriven buss på sandvägar genom öns inre. Vi fick gå genom en regnskog en bit av sträckan och se sötvattenssjöar som var fantastiskt vackra. På vägen hem fick vår superbuss, som Dave skrutit så mycket om, punktering. Vi fick sitta i sandspåren en timme innan andra bussar kunde komma och hämta oss. Det blev en gigantiskt lång kö bakom oss, eftersom ingen kunde komma förbi på den smala vägen.

Dagen efter åkte vi ut på ännu en tur, denna gång till 75 mile beach som verkligen var en upplevelse. Vi såg vraket av båten Maheno och fick klättra upp på Indian Head där vi hade en fantastisk utsikt över havet. Nedanför simmade stora rockor, men det roligaste var ändå att se plasken från valarna. Det visade sig att jag hade en helt oväntad talang, jag var den som såg valarna först nästan varje gång. :-) Har jag en framtid som whalespotter månne?

Innan dagen var slut hann vi även med att bada lite samt en kort flygtur över ön. Precis i slutet av flygningen gjorde piloten galna vändningar vilket var i klass med den bästa berg-och-dalbana. Underbart!

Tidigt, tidigt morgonen efter åkte vi tillbaka till Brisbane. Det var en resa man inte glömmer i första taget, men det hade varit roligt att stanna längre. Vi såg ju heller inga dingos, vilket man nästan alltid gör annars, så det blir till att komma tillbaka en annan gång!



Här bakom träden ska det alltså finnas en hel stad!



Hoppet lever på stranden.



Allihopa vid Basin lake.



I regnskogen.



I McKenzie lake.



Alla kollar om vi verkligen har punktering. Det har vi.



Vid sidan av vraket.



Maheno.



Uppe på Indian Head.



Flyga flygplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar