måndag 27 juli 2009

Måndag

Idag är det måndag och passade på att sova läääänge. Igår fick jag äntligen flytta in i mitt rum och sova i en skööön säng. Dagen idag går nog åt att göra iordning där uppe, packa ur, tvätta, gå och handla etc. Imorgon börjar skolan och jag är skräckslagen. Tänk om jag inte förstår eller hänger med. Fast allt som jag varit skräckslagen för hittills har gått över förväntan, så det kommer nog ordna sig med skolbiten också.

I fredags var, jag, Alia, normännen och tyska Monique och Lucia, på Australia Zoo. Det är det Zoo som Steve Irwin ägde och som numera ägs av hans änka Terri. När vi var där var det deras dotter Bindis 11-årsdag vilket firades på en massa olika sätt, men främst genom att hela familjen uppträdde i en krokodilshow i vilken Bindi fick mata krokodilen.

Min höjdpunk var dock inte det, utan att få klappa och mata de ursöta kängururna. Helt fantastiskt. Det fanns två hagar för kängururna och i den andra upptäckte vi att mammorna hade joeys i sina pungar. Det såg väldigt roligt ut när ett par ben stack ut ur magen på dem.

Jag ville väldigt gärna krama en koala också och enda sättet att få göra det var att fotas med den. Jag och Monique köade en stund men när det var min tur var koalan trött och ville inte riktigt kramas. Istället körde den in sina sylvassa klor i mina armar med rivsår och blåmärken som följd. Till slut fick vi ändå bilden tagen, men mitt leende är nog mer en grimas än hjärtligt.
Monique hade tur och fick en helt ny koala. En hona dessutom, min var en hane som hade en doft som mest liknade urin. Den doften satt kvar på tröjan resten av dagen, najjs.

Förutom dessa djur såg vi tigrar, rödsvansade pandor, tasmanska djävlar, papegojor, ursöta vombater, emuer och piggsvin. Jag tog massor av bilder.

Vi hade gått upp i gryningen eftersom djurparken ligger en bit från stan så när jag kom hem vid halvåtta-tiden var jag helt slut och krashade på soffan.

Vaknade på lördagen helt snuvig och spenderade den mest i soffan med att titta på film, men lyckades ändå ta mig upp och ut för att åka hem till norrmännen på bbq.
De bor i en helt fantastisk lägenhet på Ann street i city och det var ikeamöbler i vitt och björk överallt. Naturligtvis har de en gigantisk balkong och pool högst upp på taket.

Madeleine, Caroline, Magnus och Fredrik (jo, de har ju faktiskt namn) hade fixat med jättemkt god mat och det blev en supertrevlig kväll med en massa folk med olika nationaliteter.
Vi gick ut lite senare, jag hängde på, men kände att det inte var min typ av ställe, så jag åkte hem i ngt slags försök att kurera mig.

Det gick sådär, eftersom även söndagen spenderades i soffan framför filmer. Vi hade dock en trevlig kväll ute på altanen lite senare med de irländska grannarna.
Att bo här är som att bo med tre storebröder. Tim är stor och snäll, Matt är smågalen (trots advokatyrket, eller kanske därför?) och Nathan är aningen tillbakadragen, men det är kanske för att han inte känner de andra så bra, han hade bara bott här några dagar innan jag kom.

Nu till dagens aktiviteter.

torsdag 23 juli 2009

Onsdag och torsdag

Huset var skitbra. Inte det flottaste stället (Manningstreet var ju lyxigare än det mesta) men alldeles utmärkt att bo i iaf. Eget rum, säng som jag fick köpa, spegelgarderober, nära till skolan och viktigast av allt: internet. Dessutom, trots att mitt intryck är att det är ett lite sömnigt område finns det en convenience store på hörnan, öppen dygnet runt, dessutom både KFC och Mc Donald's uppåt vägen, även dessa öppna 24/7. När jag kommer hem kommer jag inte bara vara brun, jag kommer vara fet också.

Några reflektioner efter att ha varit här en vecka:

De har TRIPPLA cheeseburgare på donken. I tre olika storlekar.

Gatorna utanför city är helt sinnessjuka. Backarna är vansinnigt branta.

Kranvattnet går utmärkt att dricka, men smakar lika gott som poolvatten.

Alla är supertrevliga, vänliga och hjälpsamma om man är lite vilse eller nybörjare på något.

Nämnde jag trippla cheeseburgare?

Personalen i mataffären packar maten åt dig.

Om du ska åka buss bör du veta vart du ska, eftersom ingen talar om vilken som är nästa hållplats. Dessutom måste man blippa sitt go-card både när man går på bussen och när man går av.

Expressbussarna är nästan som tunnelbanor, deras stationer ligger gömda i shoppingcenter och de har egna expressvägar där bara de får åka.

Solen går ner klockan fem. Vinter som sommar.

Så, jag var alltså på visningen på tisdagkvällen och på onsdag morgon kom ett sms som erbjöd mig att flytta in om jag ville. OM jag ville. Så himla trött på att bo på hostel. Anne som ska flytta ut ur rummet flyttar på söndag, så jag sover på soffan tills dess. Annars bor här Matt, Tim och Nathan som är himla trevliga. Till helgen blir det ngn slags bbq med grannarna och troligen utgång med Anne som har sin sista helg i Brisbane innan hon reser vidare. Blir nog kul.

Torsdagen gick åt till att sova länge, titta på tv, ut på stan och skaffa bankkonto samt köpa mat, vilket var en rolig upplevelse. Imorgon blir det Australian Zoo, men ikväll blir det tillbaka till Birdie Num Num för fest med alla Bunkjobbare.


tisdag 21 juli 2009

Tisdag

Vaknade vid sex som vanligt och började sedan dagens letande. Det är fan inte lätt. Antingen ligger husen alldeles för långt bort, eller är alldeles för skabbiga. Eller både och. Fick en visning klockan två på ett hus med flera rum som gick att hyra. Det var i princip bara nerför gatan från Bunk. Ett par dök också upp vid grinden när jag väntade på mäklaren och de visade sig vara svenskar.

Rummen var väl sisådär, möblerade med diskho, tv och kylskåp på rummet, men delat kök och tvättmaskiner som kostade pengar. Mja, då hoppas jag mer på visningen jag har ikväll på Kangaroo Point. Den är privat, men med tanke på att jag tror den legat ute ett tag på Real Estate vågar jag inte hoppas för mkt. Den kan vara hur skabbig som helst. Dessutom var den inte möblerad, men man kunde få köpa en säng billigt. Hursom, ska bli spännande att se hur den ser ut.

Har ännu inte hört något från tjejen jag träffade förra veckan, men hon var ju rätt skum med det där att höra av sig. Jag tror vi var alldeles för olika, så jag misstänker starkt att hon väljer någon annan. Men ändå, maila kan väl minsta lilla småbarn.

Måndag

Så var det äntligen dags för skolan. Orientation day på Nathan campus. Alia och jag hade ju varit mycket noga med att kolla upp vilken buss vi skulle ta och vi vaknade båda vid femtiden och drog oss en lyxig halvtimme. Sen bussen ner till Queen street station och där köpte vi Go-card, misstänkt likt Skånetrafikens rabattkort rent funktionsmässigt, men med den lilla detaljen att man måste visa kortet för en blipp-grej även när man går av bussen. Gör man inte det åker man på en betydligt högre avgift än man tänkt. Jag undrar hur många gånger jag kommer missa det...

Bussresan gick snabbt eftersom expressbussarna har sina egna motorvägar vid sidan av den vanliga motorvägen. Smidigt. Det svåra är att veta när man ska gå av, eftersom ingen skylt eller förare talar om det. Nu var det inget problem eftersom de flesta människorna skulle av just där vi skulle det.
Vi letade oss fram till den Theatre där samlingen skulle hållas och jag tror vi var ett 70-tal utbytesstudenter i salen, varav ganska många var från USA och framför allt Tyskland. Vid en handuppräckning hann jag se tre andra svenskar. Sen följde ett långt informationsflöde, bland annat i hur man enrollar sig i sina kurser. Jag kan dock inte göra det eftersom mina kurser ännu inte godkänt mig, vilket ändå inte gör så mkt eftersom jag vill byta flera av dem iaf. Något som dock är lite knöligt, men jag får en privat sittning med Truc (som uttalas True) på onsdag.

När samlingen var slut formade jag och Alia en liten grupp med engelsmannen Jamie, tysken Rainer och holländaren Sven. Vi gick och tog ett glas på en av serveringarna som fanns och lite senare gick vi till Meet & Greet på studentpuben (BRA mkt tjusigare än Malmös, kan jag lova) och träffade både norrmän och fransyskor.
Efter det åkte vi in till stan igen och jag gick till Vodafone och köpte mig ett kontantkort. Äntligen har jag australiensiskt telefonnummer, yey! Tillbax till Bunk igen och ytterligare letande efter bostad, tyvärr ganska fruktlöst.

Alia flyttade och Sven hängde med henne och hjälpte till (eller ngt). Helt ärligt har han varit väldigt flörtig med henne, men det var inte förrns jag påpekade det för henne senare på kvällen som hon fattade det (sa hon). Hon är dock inte intresserad.
De dök upp lite senare igen och vi gick ut och käkade middag. Sen lite letande till och bums i säng klockan halv tio. Sent för Australien-Frida.

Söndag

Seg dag, men mötte Rami och tysken Paul som jag mötte i baren i fredags och hängde med dem på en liten tur till South Bank. Först vias Ramis hus i Highgate Hill, som ligger ganska nära skolan, men uppe på en hööööööög kulle.
Backarna strax utanför city är helt sinnessjuka här. Vi hjälpte Paul som söker jobb att fixa till sin CV, jag rättade stavfel och tog en tjusig bild på honom. Sen vidare ner till Southbank där vi matade Ibis-fåglarna med pommes frites. Galna fåglar. På väg till bilen gick vi förbi en cupcake-store, jag kunde inte motstå, de var så himla fina, så jag köpte en till mig och Alia. Glömde dock fota dem, dåligt av mig. Är rätt säker på att jag kommer gå dit fler gånger, dock. Alia hade varit och tittat på lgh och hittat en som hon ville ha. Hon flyttar imorrn. :-(

Då blir jag ensam kvar här.

Lördag

Slö dag som till största delen spenderades i sängen. Min längsta sovmorgon hittills, sov till 11-tiden. Lite hemlängtan, ännu mer saknig efter Fredrik, lite ledsen för att jag inte hittar bostad, lite ångest över pengar. Läste ut min bok och gjorde mig sen redo för att gå ner i baren och möta engelska tjejerna från kvällen innan, Charlotte och Hollie. Vi hittade även amerikanen Caleb, som gjorde oss sällskap. Träffade Karin från Göteborg, trevlig tjej. Jag gick i säng redan vid tolvtiden.

Fredag

Idag gick vi till Southbank campus apartments. Jättefina lgh som man delar med max tre andra. Balkong (över soptunnorna, men det e jag ju van vid från Rönnen) och kök samt soffa och tv. Fin takterass med pool, bbq-area och litet men glänsande nytt gym. Tyvärr kostar det rätt mkt och de var så fula och lade på en massa kostnader för allt möjligt, som internet och tvättmaskiner. Jag har råd, men det skulle kännas bättre att hitta ngt billigare så jag får mer pengar över att resa för.
Sen tog vi bussen ut till West End och Why not street (galet namn). Där väntade en äldre dansk herre på att få visa oss sina vingliga hus på styltor. Det var ganska avskyvärda hus, köken såg ut att komma från stenåldern.

Tillbaka till Bunk igen och vi bestämde oss för att gå på Meet & Greet som hålls varje dag i baren över ett glas goon (vattnigt vin) som dock är gratis. Det var vi och några engelska tjejer, men sen anslöt amerikanen Caleb och kiwin Jacob samt australiensaren Sebastian, som var ett under av vänlighet, charm och social skills. Vi stannade kvar i vår lilla VIP-avdelning när mötet var över och folk både anslöt och droppade av. När Alia och de engelska tjejerna gått till sängs gick jag vidare till klubben Family med Eva från Hong Kong och ett gäng engelska tjejer och killar.

Family var gigantiskt stort och vi tappade bort varann flera gånger, men lyckades på ngt sätta hitta varann igen. Ni som minns nattklubben Heaven i Stockholm fattar grejen. :-)
Family var dock inte så himla roligt, jag tror jag är för gammal för den sortens klubbar, så jag och Eva gick tillbaka till Bunks bar Birdie Num Num. Där hittade vi Sebastian i full färd med att hångla upp en amerikansk tjej, så vi beslöt att inte störa. Vi hängde kvar ett tag och jag dundrade i säng vid fyratiden. Alia fattade inte att jag orkade vara vaken så länge.

torsdag 16 juli 2009

Dagen av promenerande

Så har torsdagen försvunnit. Vaknade i vanlig ordning klockan fyra och kunde inte somna om. Drack inget vin igår, kanske därför? Eller för att jag gick i säng halv tio? Nåja, vid sex var vi pigga (typ) och vid åtta åt vi frukost. Sen en liten promenad för att leta efer en grocery store och efter en bra stunds letande blev vi guidade av en trevlig herre till Woolworths. Shampo och balsam stod på inköpslistan (gud så detaljerad jag är, men ni vill väl veta precis allt vad jag gör, eller? :-)). Sen gick vi tillbaka till Bunk och tittade på en massa lgh på nätet som Alia ringde på. Det slutade med två visningar idag, plus att jag hade en egen. Vi gick på den första, på Manning street som låg riktigt nära skolan och i ett tjusigt lghkomplex med pool och soldäck. Lgh var med tre sovrum och en balkong till varje. DESSUTOM fanns det en balkong med en trappa upp till en egen utomhusjaccuzzi. Jag tror jag var i sjunde himlen, allt var SÅ fint. Jag vill bo där jättemkt, men då måste vi först hitta en tredje person och helst en som redan har alla möbler som behövs eftersom lgh kommer helt utan. Dessutom får vi skaffa sängar pa egen hand. Men shit, det tycker jag nästan det kan vara värt. Efter den upplevelsen delade vi på oss och jag gick en lååång bit till nästa komplex där jag skulle kolla på rum. Det var en jättefin men mkt liten lgh. Svårt att få privatliv där, plus att jag skulle vara tvungen att skaffa eget internet, så jag tror inte jag vill ha den.
Sen gick jag tillbaka till South Bank och tog bussen hem. Totalt omöjligt att förstå hur busslinjerna funkar, men med lite hjälp kom jag ändå på rätt buss som gick typ hela vägen hem. Alia hade tittat på ett studenthus med gemensamma kök dar allt var skitigt och toaletterna var hål i väggen. En sista utväg, inte mer. Nu har vi precis kommit tillbaka från var middag och tja, det börjar väl snart bli dax för sängen som äter upp min rygg igen.

Och just det...det är jättekul att ni läser (om ni läser?) men kommentera hemskt gärna...ni får komma ihåg att jag blir helt svältfödd på svenska här nere! :-)

onsdag 15 juli 2009

Så har en hel dag gått här nere. Jag vaknade klockan astidigt och kunde inte somna om. Gick ner och åt frukost på ett trevligt ställe i närheten och sen tillbaka för att checka ut mitt singelrum och in ett dubbelrum. Fick veta att jag inte kunde få rummet förrns kl 13, så då tog jag en lååååång tur ner längs Queen Street som är huvudgatan med all shopping. Fortsatte över Victoria bridge och hamnade i South Bank, precis vid skolan. Där gick jag längs kajen och de fina parkerna och sen tillbaka till mitt hostel. Somnade en stund och vaknade vid fyra då min roomie Alia dök upp. Jättetrevlig tjej, vi tog en tur på stan och jag visade henne lite av South Bank innan jag var tvungen att gå for att titta pa ett rum som skulle hyras ut. Det var billigt och helt ok, ganska nära skolan, men det hade inga som helst möbler och hela lgh hade tegelstensväggar, vilket känns lite sådär. De skulle höra av sig på fredag, men jag vill nog hellre ha det rum jag ska titta på imorrn. Lite dyrare, men ser ut som en hotellgh med pool och hela kittet. Annars har även Alia tittat på lite rum som hon skulle ringa på imorrn.
När jag var på väg tillbaka till mitt hostel blev jag lite vilse en stund, men då kom en trevlig polis fram och eskorterade mig tillbaka till Queen st. Han blev förvånad att jag skulle gå hela vägen tillbaka och utbrast att "det tar ju minst 20 minuter". Och så erbjöd han mig busspengar, hehe. Jag försäkrade att det var helt ok att gå. Och det var det ju. Nu är klockan strax efter 21 och jag funderar på om jag ska gå och lägga mig liksom Alia eller om jag ska ta ett glas vin i baren...

tisdag 14 juli 2009

Framme

Så sitter jag här på Bunk hostel. Resan gick bra, men var lååååång. Möttes av en jättetrevlig farbror som skjutsade mig och några andra studenter till våra hostels. Var framme vid 12 på natten och tog en välbehövlig dusch. Sen ganska rakt ner i säng. Ändå sitter jag här astidigt på morgonen. Kunde inte somna om, vilket väl slutar med att jag svimmar kl. 15 eller så. Alia som jag ska dela rum med anländer snart, vilket ska bli kul. Sen blir det bostadsjakt!

måndag 13 juli 2009

Idag!

Nu! Idag sker det! Nu är det bara några timmar innan vi åker till Kastrup. Har sovit rätt lätt, drömt en liten mardröm om mig och Fredrik (som fortfarande snusar sött), gått upp och fixat. Måste fixa det sista nu. Nästa gång vi hörs är jag på andra sidan jorden. Kan fan inte fatta det själv! :-)

söndag 12 juli 2009

1 dag kvar

Så är det knappt en dag kvar. Imorrn tar vi tåget till Kastrup så att jag är där till 20 över 11. Fredrik följer med och vinkar av mig. Har jag packat allt nudå?
Mmm...typ...nästan...min underbara gigantiska rosa reväska är till hälften fylld, en massa saker står ute i förrådet och tja..lite till har jag väl att göra. Som att ta hand om allt småplock. Som typ att städa lägenheten. Och se slutet på filmen vi började se i fredags. Och äta upp B&J-glassen i frysen.

lördag 11 juli 2009

2 dagar kvar

Vad är det för fel på mig som inte är värsta effektiva packaren? Jag fyllde fyra lådor igår, ändå är det massa prylar kvar som jag inte vet vad jag ska göra av. Och kommer resterande lådor räcka? Och vilka kläder ska jag ha med mig egentligen? Gaaah...
Men ikväll ska det inte packas så mycket (därför smartare att göra det nu) eftersom det blir fest för att fira att Markus fyller år på samma dag som Fredrik...eller var det det vi skulle fira? Nåja, kul blir det nog iaf.

fredag 10 juli 2009

3 dagar kvar...

Så är det 3 dagar kvar innan planet lyfter från Kastrup. Det känns helt overkligt. Den här dagen har ägnats åt andra saker än just det. Min älskling Fredrik fyller 25 och jag överraskade honom med pannkakor, tårta och champagne till frukost (lunch). Sen har jag faktiskt varit duktig och packat nästan två lådor av mina grejer som ska ut i förrådet. Jag e så sjukt långsam och kommer hela tiden på andra saker som ska fixas. Dåligt dåligt...ska fortsätta ta tag i det där NU!